חימום תת רצפתי מתחת לפרקט
בנייה או שיפוץ של מבנה היא לרוב פעולה מסובכת הדורשת קבלת החלטות רבות. בין אם אתם בשלב בחירת המטבח, התריסים, מסגרות החלונות או מבנה חדר הרחצה, בשלב כזה או אחר תדרשו לקבל החלטות גם בנושא חימום הבית. עבור בתים רבים, חימום תת רצפתי מתחת לפרקט יכול להיות הפתרון הנכון עבור המשפחה.
מה זה חימום תת רצפתי מתחת לפרקט ואיך זה עובד?
חימום תת רצפתי הוא פתרון חימום המותקן מתחת למרצפות או הפרקט.
למעשה, צנרת החימום מותקנת מתחת למרצפות ומחממות את חלל החדר מהרצפה כלפי מעלה, כאשר טמפרטורת הריצוף נשארת נעימה למגע ולא קרה.
חימום תת רצפתי הוא אלטרנטיבה לשיטות החימום האחרות כמו מזגנים או תנורי חימום אשר מייצרים חימום יבש ויעילים הרבה פחות.
קיימות 2 שיטת הפעלה של מערכת חימום תת רצפתי: הסוג הראשון והנפוץ יותר, הוא "חימום תת רצפתי מים" המבוסס על הולכה של מים חמים בצינורות ייעודיים מתחת למרצפות אל כל חלל הבית. מערכת כזו משלבת משאבת חום אשר מחממת את המים לטמפרטורה הרצויה ומשם הם מובלים לכל חללי הבית. הסוג השני של מערכות חימום תת רצפתי הוא גופי חימום חשמליים המותקנים גם כן מתחת לרצפה.
סוג המערכת | כיצד היא עובדת? |
חימום תת רצפתי מים | הולכת מים חמים בצינורות ייעודיים תחת רצפות הבית |
חימום תת רצפתי חשמל | חימום הרצפה באמצעות גופים חשמליים המותקנים מתחת לרצפות הבית |
התקנה של חימום תת רצפתי מתחת לפרקט
שלא בדומה למזגן, רדיאטור או תנור חימום, מערכת חימום תת רצפתי צריכה להיות מותקנת, מטבע הדברים, לפני שמניחים את המרצפות שכן יש לפרוס את הצינורות או גופי החימום בכל הבית לפני שמתקינים את המרצפות והפרקט.
לכן, אם אתם מעוניינים להתקין חימום תת רצפתי עליכם לתכנן זאת בשלב הבנייה שכן לאחריה זה עלול להיות מאוחר מידי…..
ואולם, בעוד שהתקנת חימום תת רצפתי על ריצוף קיים אפשרית לאחר התקנתו, בעת שיפוץ כולל המשלב החלפה של המרצפות, ניתן להתקין גופי חימום לאחר הסרת הרצפה הקיימת, או על גבי הריצוף הקיים ולאחר מכן להניח ריצוף מעל צנרת החימום.
האם ניתן להתקין חימום תת רצפתי מתחת לפרקט?
חימום תת רצפתי מתחת לפרקט הוא אופציה אפשרית בהחלט ואין שום סיבה לוותר על פתרון חימום זה עקב רצונכם להתקין פרקט.
כידוע, רצפת פרקט מותקנת על גבי מרצפות קיימות, וניתן להתקין תחתן את גופי החימום וכך לחמם את כל חלל החדר.
במידה ואתם מעוניינים להתקין פרקט על גבי מרצפות קיימות במסגרת שיפוץ, ניתן להתקין את גופי החימום החדשים על גבי המרצפות הקיימות ולהשתמש בחומר ייעודי הנקרא מדה מתפלסת (בטון), ועליו להניח את הפרקט (ללא צורך בהסרת הריצוף הקיים).
אולי יעניין אותך גם:
היתרונות של מערכת חימום תת רצפתי
היתרון המרכזי של החימום התת רצפתי הוא שהוא מונע את תחושת המחנק והיובש בחלל החדר שלרוב מאפיינת את גופי החימום הישנים כמו מזגנים או תנורים.
בנוסף, מכיוון שכאשר מתקינים את גופי החימום הם מותקנים באופן אחיד מתחת לכלל חלל החדר, החום מפוזר בחלל באופן אחיד. דבר זה שונה באופן משמעותי מגופי החימום האחרים שכן ככל שמתרחקים מהמזגן או התנור, מטבע הדברים השפעתם פוחתת.
חימום תת רצפתי כיום הופך להיות סטנדרט ברוב סוגי הבנייה וכן בשיפוץ בתים ודירות וכבר ממזמן אינו נחלת "האלפיון העליון" בלבד.
יתרון מרכזי נוסף בחימום התת רצפתי הוא הפתרון לנושאים מורכבים כגון חללים כפולים, תקרות גבוהות, בתים מרובי חלונות בעלי בעיות בידוד תרמיות ועוד.
בנוסף, למערכות חימום תת רצפתי יתרונות בטיחותיים שכן הן אינן משלבות שימוש בגופי חימום חשופים או חיצוניים וכך הסכנה של התלקחות כתוצאה ממגע עם אחד מהם עם חומר דליק נמוכה עד אפסית. יתרון זה משמעותי במיוחד כאשר יש בבית ילדים.
לבסוף, התקנת מערכת חימום תת רצפתי היא פתרון אסתטי וסמוי מהעין שלא משפיע בכלל על נראות החדר ומשנה את כל העיצוב וחלוקת החלל שבו, וכן מונע השפעות של ריח הנגרם כתוצאה משריפה של סולר או עץ וכך מצמצם את זיהום האוויר בקרבת בית המגורים.